Behandeling van tinnitus / oorsuizen in Borne – Overijssel

omgaan met tinnitus oorsuizen

Wat is tinnitus of oorsuizen?

Als je in Borne woont en last hebt van tinnitus, weet je hoe uitdagend het kan zijn om continu geluiden te horen die er niet echt zijn. Tinnitus manifesteert zich als piepen, ruisen, fluiten, of andere geluiden in de oren, zonder dat deze geluiden door externe bronnen worden geproduceerd. Het kan een aanzienlijke impact hebben op je dagelijks leven, je concentratie verstoren en je slaap negatief beïnvloeden. Veel mensen vinden het een struggle om met deze constante geluiden te leven, en het kan voelen alsof er geen ontsnapping mogelijk is.

Oorzaken van tinnitus

Tinnitus kan door een scala aan factoren worden veroorzaakt, zoals leeftijdsgebonden gehoorverlies, problemen met het kaakgewricht, of zelfs als bijwerking van bepaalde medicatie. Hoewel soms een duidelijke oorzaak kan worden gevonden, blijft in veel gevallen de precieze oorzaak onbekend. Dit kan frustrerend zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat er manieren zijn om de symptomen te beheersen en de kwaliteit van leven te verhogen.

Hoe onze online zelfhulptraining “Omgaan met Tinnitus” kan helpen

Onze training is een effectieve manier om te leren omgaan met de uitdagingen van tinnitus. Gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie (CGT), helpt het je niet alleen de tinnitusgeluiden te maskeren, maar biedt het ook strategieën om je reactie op deze geluiden te veranderen. Dit kan helpen de impact van tinnitus op je leven te verminderen.

Behandeling van tinnitus en oorsuizen: traditioneel vs. alternatief

Terwijl traditionele behandelingen zoals geluidstherapie hun waarde hebben bewezen, biedt onze online training in Borne een betaalbaar alternatief. Het stelt je in staat om actief aan je herstel te werken vanuit het comfort van je eigen huis in Borne.

Omgaan met tinnitus: praktische tips

Het succesvol managen van tinnitus vereist vaak een combinatie van strategieën. Onze training biedt een veel praktische tips en oefeningen die specifiek zijn ontworpen om je te helpen de impact van tinnitus op je leven te minimaliseren.
Voordelen van onze online training “Omgaan met Tinnitus”

  • Flexibiliteit om te leren waar en wanneer je maar wilt
  • Gebaseerd op bewezen CGT-principes
  • Tevredenheidsgarantie
  • Praktische tips en oefeningen voor elke dag
  • Toegankelijk voor iedereen in Borne, ongeacht de locatie

Ontdek hoe onze online zelfhulptraining “Omgaan met Tinnitus” je kan helpen om je leven terug te krijgen, ondanks de van tinnitus. Met onze heb je niets te verliezen, behalve misschien je tinnitus. Begin vandaag nog met de training en zet de eerste stap naar een rustiger leven in Borne, Borne in Overijssel.

Meld je aan!

Klik op de knop om direct naar de trainingspagina te gaan voor aanvullende informatie of om je gelijk aan te melden.

Veel gestelde vragen over tinnitus / oorsuizen:

Oorsuizen, ook bekend als tinnitus, is wanneer je een geluid hoort dat niet van buiten komt. Dit kan klinken als zoemen of een ander geluid. Omgaan met tinnitus kan variëren afhankelijk van de ernst en de oorzaak. Goede stappen om te beginnen zijn medisch advies inwinnen en het zoeken naar bronnen van lawaai reduceren in uw omgeving.
Een hoortoestel kan helpen de tinnitus minder te maken door de achtergrondgeluiden te vergroten, waardoor uw aandacht van de tinnitus wordt weggenomen. Voor velen is dit een efficiënte strategie om met tinnitus om te gaan.
Ja, er zijn verschillende manieren om deze vorm van tinnitus te behandelen. Afhankelijk van de oorzaak kan een medische behandeling, zoals het aanpakken van de oorspronkelijke oorzaak, resultaat opleveren. Andere methoden zoals tinnitusmaskers of geluidstherapie kunnen ook nuttig zijn.
Het suizen dat je hoort is vaak het resultaat van schade aan het binnenoor, zoals aan het slakkenhuis. Het kan ook worden veroorzaakt door medicijnen, of zelfs een gezondheidsprobleem zoals een goedaardige tumor op de gehoorzenuw.
Er zijn meerdere methodes om met chronische tinnitus om te gaan. Een algemene aanpak is het verminderen van achtergrondgeluiden, en psychologische therapie. Het kan ook helpen om te verbinden met mensen die last hebben van tinnitus om steungroepen of forums te vinden.
Voor sommige mensen kan het oorsuizen verminderen of zelfs volledig verdwijnen, vooral als het gerelateerd is aan een tijdelijke oorzaak zoals blootstelling aan hard geluid of een oorinfectie. Echter, bij anderen kan tinnitus een meer permanente aandoening zijn. Belangrijk is om medisch advies in te winnen voor een juiste diagnose en behandeling.
Stress kan reacties in het lichaam veroorzaken die de intensiteit en de ernst van tinnitus verergeren. Om dezelfde reden kunt u merken dat ontspanningstechnieken zoals yoga en mindfulness behulpzaam zijn bij het verlagen van de ernst van tinnitus.


Zowel tinnitus als hyperacusis zijn stoornissen van het gehoor. Mensen met tinnitus horen een geluid dat niet van buiten komt, terwijl mensen met hyperacusis overgevoelig zijn voor bepaalde frequenties en volumes van geluid. Het kan voorkomen om beide aandoeningen tegelijkertijd te hebben.

Hoewel tinnitus voornamelijk een gehoorprobleem is, hebben sommige mensen ook last van evenwichtsproblemen. Dit komt omdat het binnenoor, dat verantwoordelijk is voor ons gehoor, ook betrokken is bij de balans. Als u ervaring heeft met duizeligheid of problemen met uw evenwicht samen met tinnitus, is het belangrijk dit met uw arts te bespreken.
Voor uitgebreide informatie en ondersteuning rondom tinnitus kunt u terecht bij Stichting Hoormij. Deze stichting biedt niet alleen waardevolle informatie, maar heeft ook verschillende ondersteuningsmogelijkheden zoals forums en steungroepen voor mensen met tinnitus. Het is een platform waar lotgenoten elkaar vinden en ervaringen delen.